KONKURS ZA MLADE DIZAJNERE – GHOST PROJECT: „MIKROKOSMOS”

Mikser Festival objavljuje novo izdanje konkursa za mlade dizajnere Ghost Project 2024. Ovogodišnja tema – „Mikrokosmos“ poziva mlade dizajnere da istraže zanemarene zone mikro-intervencija i predlože naizgled male inovacije koje imaju potencijal da transformišu naš mikrokosmos u održivije i društveno naprednije okruženje za sve.

Kao deo izdanja Mikser festivala 2024 koje istražuje moć „Mikro-taktike“, tema „Mikrokosmos“ sugeriše da mali gest može da pokrene lanac događaja koji dovode do značajnih promena. Od elemenata urbanog pejzaža do objekata koje koristimo u svakodnevnom životu, postoji obilje neiskorišćenog potencijala koji čeka da bude aktiviran kroz pametna i duhovita mikro- poboljšanja koja se čine skromnih razmera, ali sa velikim potencijalom za značajan uticaj na održivost i inkluzivnost proizvoda, zdravlje i blagostanje korisnika.

Međunarodni žiri čine Richard van der Laken (osnivač organizacije What Design Can Do iz Amsterdama), višestruki pobednici konkursa “Ghost Projects”, Vasso Asfi & Loukas Angelou (osnivači ateljea StudioLav iz Londona), balkanski „gurui“ dizajna: profesorka Šumarskog fakulteta u Beogradu Jelena Matić i dizajner Nikola Radeljković (suosnivač kolektiva Numen/ForUse koji stvara na relaciji Zagreb – Beč – Berlin), kao i kreativna direktorka Mikser Festivala, Maja Lalić. Oni će ocenjivati prijave na osnovu potencijala radova da industriji ponude inovativan pristup materijalima i proizvodnji, poboljšaju komfor korisnika i pokrenu društvena i ekološka pitanja.

Pobednici konkursa učestvovaće na centralnoj dizajn izložbi i pratećim programima Mikser festivala koji se održava na donjem Dorćolu u Beogradu, od 23. do 25. maja 2024. godine.

Konkurs je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti, iz celog sveta. Kandidati mogu biti pojedinci ili grupe autora. Svaki autor/grupa autora može priajviti više od jedne prijave, svaki u posebnoj aplikaciji. Projekti se dostavljaju elektronski do 15. aprila 2024, na linku: www.mikser.rs/ghostproject2024 . Žiri će proglasiti pobednike 25. aprila 2024. na mikser.rs.

Više informacija ovde.

Formular za prijavu se nalazi na sledećem linku.