Mikser uz podršku NUNC proizvođača nameštaja iz Slavonije (Hrvatska) pokrenuo je specijalno izdanje takmičenja regionalne platfrome Mladih balkanskih dizajnera, otvarajući im jedinstvenu priliku da se pridruže kompaniji NUNC u njihovoj misiji reinterpretacije bogate tradicije i kulture regiona u inovativne i prepoznatljive proizvode savremenog dizajna.

 

Internacionalni žiri u sastavu Marva Grifin, Henriet Val, Nikola Radeljković, Jelena Matić, i Maja Lalićodabrali su 60 projekata iz 14 zemalja regiona, koji su dobili šansu da sarađuju sa privredom.

 

Stručni tim kompanije Nunc među izloženim radovima izabrao je pet projekata koji će biti prikazani kao deo izložbenog programa Mikser Festivala. To su:

 

COCOON – Amina Pilav iz Bosne i Hercegovine

FLIP – Berin Spahić iz Bosne i Hercegovine

3M – Dunja Kovačević iz Srbije

KOZLIK – Ekaterina Vagurina iz Rusije

PINNA – Dora Vučemilović iz Hrvatske

_______________________________________________________

Mladi balkanski dizajneri je regionalna platforma za talente Mikser organizacije koja ima za cilj otkrivanje, razvoj i promociju kreativnih talenata balkanskog regiona u oblasti održivog dizajna. Inicijativa takođe ima za cilj da ujedini regionalnu dizajnersku scenu, približi je međunarodnoj publici, ojača njen potencijal pružanjem dodatnog obrazovanja i prakse novim dizajnerima, dok istovremeno doprinosi obnavljanju multikulturalne saradnje u regionu Balkana.

ybd.mikser.rs

_______________________________________________________

Nunc je proizvođač nameštaja iz Slavonije. Na međunarodnoj dizajnerskoj sceni debitovao je 2019. godine na sajmu nameštaja u Kelnu, Nemačka, i od tada raste i osvaja međunarodna tržišta. Nuncov duhovit i osvežavajući pristup dizajnu svakodnevnih predmeta potiče od saradnje sa novim dizajnerima iz čitavog regiona, od kojih su mnogi debitovali na regionalnoj i međunarodnoj sceni preko platforme Mladi balkanski dizajneri.

nunc.design