MAJA LALIĆ U ŽIRIJU ARTSTHREAD, GLOBALNE DIZAJN DIPLOMSKE REVIJE 2022. U PARTNERSTVU SA KOMPANIJOM GUCCI

piše Ksenija Pantelić

                                ARTSTHREAD najavljuje da će GUCCI nastaviti kao ekskluzivni sponzor za Global Design Graduate Show 2022.

 

Nakon uspeha prvog Global Design Graduate Show 2020, ARTSTHREAD se, treću godinu zaredom, udružio sa kompanijom GUCCI koji će, kao i 2021, biti ekskluzivni partner za Global Design Graduate Show 2022. Izložba 2020. bila je prva onlajn izložba vodećih svetskih umetnika i dizajnera u nastajanju i nastala je kao proaktivan odgovor na otkazivanje studentskih izložbi na kraju godine širom sveta zbog trenutne pandemije.

 

Vizija ARTSTHREAD je u poslednjih 13 godina da podrži buduće generacije kreativnih talenata i udruživanjem sa Guccijem za 2022, i pružaju studentima šansu da se zaposle ili pokrenu individualni biznis tokom kontinuirano nepredvidivih okolnosti.

Sneature – Waste Based Footwear, Emilie Burfeind, Design for Social Good Winner, Global Design Graduate Show 2021 in collaboration with GUCCI

 

Global Design Graduate Show 2021 doživeo je veliki uspeh, sa još više studenata umetnosti i dizajna iz celog sveta koji su poslali svoje poslednje projekte na kraju godine na digitalnu platformu ARTSTHREAD. Global Design Graduate Show 2021 statistika izgleda ovako:

 

5,211 unosa ukupno za onlajn izlog

114 nacionalnosti

Učestvovalo je 417 visokoškolskih ustanova širom sveta

U uži izbor ušlo je 500 učesnika

Na javnom glasanju dato je 172.000 glasova

120 sudija visokog profila iz velikih organizacija, medija, događaja i brendova.

 

Globalna izložba diplomskih studija dizajna 2022. je sada otvorena za sve studente umetnosti i dizajna koji diplomiraju u akademskoj godini 2021-22 – tj. od novembra 2020. do avgusta 2022. (dodiplomski i postdiplomski) u bilo kojoj srodnoj kreativnoj disciplini, koja se nalazi bilo gde u svetu.

Re-earth Sustainable Department Store, Varaniyaa Umamaheswaran, Public Vote Winner Global Design Graduate Show 2021 in collaboration with GUCCI

 

Studenti imaju rok do 31. avgusta 2022. da otpreme svoje projekte na kraju godine na platformu ARTSTHREAD. Tim nezavisnih sudija će suziti rad na uži izbor kreativaca čiji će radovi biti prikazani na ARTSTHREAD platformi.

Ove godine Maja Lalić, kreativna direktorka Udruženja Mikser, pozvana je da bude član žirija koji će birati svoje pobednike, a biće održano i javno glasanje, koje će omogućiti globalnoj publici da vidi prijave dok glasa za svoje favorite.

 

U septembru će članovi žirija izabrati projekte iz užeg izbora na ARTSTHREAD-u u skladu sa njihovom stručnošću – oko 30 portfolija za pregled.

 

 

Kao i 2021. i 2022. godini, ARTSTHREAD će pozvati neke od najcenjenijih kreativaca iz sva 4 kraja planete da izaberu svoje omiljene dizajnere i umetnike iz užeg izbora.

Potpuna lista sudija biće otkrivena u dogledno vreme, a rad pobednika će biti prikazan onlajn u oktobru.

 

 

Dodatne informacije možete pronaći na: www.globaldesigngraduateshow.com / Potpuni pregled 2021. i 2020. dostupan je na zahtev.

 

O Gučiju

Osnovan u Firenci, Italija, 1921. godine, Gucci je jedan od vodećih svetskih luksuznih brendova, predvođen predsednikom i izvršnim direktorom Markom Bizarijem i kreativnim direktorom Alesandrom Mikeleom. Nakon stogodišnjice Kuće, Gucci ide napred u narednih sto godina, nastavljajući da redefiniše luksuz, dok slavi kreativnost, italijansku zanatsku izradu i inovaciju u srži svojih vrednosti.

 

Gucci je deo globalne luksuzne grupe Kering, koja upravlja razvojem serije renomiranih kuća u modi, kožnoj galanteriji, nakitu i satovima.

 

Saznajte više o Gučiju na www.gucci.com.

 

O ARTSTHREAD

 

ArtsThread je vodeća svetska digitalna platforma za nove umetnike i dizajnere i lansirna platforma za sledeću generaciju kreativnih talenata. ArtsThread je izgradio odnose sa preko 950 kreativnih institucija povezujući nas sa preko 400.000 studenata u približno 130 zemalja i udružio se sa vodećim brendovima, organizacijama, događajima i medijima kako bi pomogao u lansiranju nove generacije kreativnih talenata na globalnom nivou. Za dalje informacije o ARTSTHREAD posetite www.artsthread.com