BEATY WILL NOT SAVE THE WORLD

Groteskne figure, spremne na agresiju i prodor, simbolizuju duboka društvena pitanja kao što su nedostatak empatije, sebičnost i pasivnost. Oni proždiru svetlost i lepotu, ostavljajući za sobom pustoš i izgubljene moralne vrednosti. Umetnik svojim radovima poziva posetioce da se izdignu iznad straha i apatije, da se bore protiv nepravde i da ne prave kompromise u odbrani onoga što je ispravno. 

Centralna poruka izložbe je jasna: LEPOTA NEĆE SPASITI SVET ako dozvolimo i ćutimo pred nepravdom. Moramo se izdići iznad grotesknih sila koje nas okružuju, biti bolji od sebe i nepokolebljivo stvarati viziju budućnosti zasnovanu na pravdi, empatiji i moralnim vrednostima. 

Mladi umetnici kroz ovu izložbu preuzimaju proaktivnu ulogu u oblikovanju društva, pomeranju granica i uklanjanju barijera koje nas dele, razbijanju stereotipa i predrasuda. Njihova umetnost postaje glas koji poziva na promene i inspiraciju za sve one koji su spremni da se suoče sa anestezijom društva i stvore bolju budućnost za sve nas. 

Marko Zavišić

 

Marko Zavišić je rođen u Beogradu 1977. godine. Završio je Srednju arhitektonsku školu, a završio je i smer Grafički dizajn sa sertifikatom Photoshop, Adobe Illustrator i Indesign. 

 

Veoma je strastven za umetnost i grafički dizajn. Fokusiran je na svoja umetnička dela od 2000. To uključuje crteže, digitalne otiske i kombinovane umetničke tehnike. Učestvovao je i na nekoliko kolektivnih izložbi, a prvu samostalnu izložbu imao je u novembru 2019. 

 

Kao grafički dizajner, izradio je nekoliko dizajna logotipa, brošura i vizitkarti. Od 2018. godine radi kao slobodnjak za grafički dizajn.