UNTITLED

Umetnica se bavi fotografijom. Sa svojim znanjem o genetskim inženjeringom ona prikazuje svoje fotografije koje je uređivala biljnim, životinjskim i ljudskim oblicima i koje oslikavaju situacije koje vode ka težnji za savršenstvom. Njihove situacije su zasnovane na idealnom životu oblikovanom osećajem identiteta i pripadnosti njenim gledaocima. Ona stvara potpuno novi univerzum manipulišući osećajem „stvarnosti“ gledalaca kroz objekte, prostor, stanja i likove koje koristi. Ona pruža šanse za novu mogućnost kroz predmete kao što su; komadi mesa u ramovima, krstovi od bombona, džinovski jastozi, savršene kože, android i hladni likovi koji izbegavaju kontakt očima, geni, kloniranje i pamćenje. 

Yonca Karakas

Yonca Karakas je diplomirala na Fakultetu za umetnost i dizajn Tehničkog univerziteta Iıldız, program za fotografiju i video 2012. Učestvovala je na mnogim izložbama u Turskoj i inostranstvu, uključujući galerije kao što su Akbank Art, Gui Hepner i Istanbul Modern. Prvu samostalnu izložbu održala je 2017. godine u galeriji Pg Art. Upisala je odsek filozofije na Univerzitetu u Istanbulu 2019. godine i još uvek nastavlja. 

 Yonca Karakas, svoju umetnost zasniva na disciplini fotografije, sa svojim genetskim inženjeringom u sećanju, prikazuje svoje fotografije, koje je uređivala biljnim, životinjskim i ljudskim oblicima i koje pokazuju da su situacije koje vode ka težnji za savršenstvom zasnovane na idealnom životu. oblikovana osećanjem identiteta i pripadnosti, svojim gledaocima. Ona stvara potpuno novi univerzum manipulišući osećanjem „stvarnosti“ gledalaca kroz objekte, prostor, stanja i likove koje koristi. Ona pruža šanse za novu mogućnost kroz predmete kao što su; komadi mesa u ramovima, krstovi od bombona, džinovski jastozi, savršene kože, android i hladni likovi koji izbegavaju kontakt očima, geni, kloniranje i pamćenje.