Diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Renomirana glumica koja aktivno radi za filmske i televizijske produkcije u Srbiji, Rusiji i Španiji. Govori ruski, engleski i španski.

Milena je odlikovana za izuzetan doprinos i hrabrost u izlaganju protiv seksualnog nasilja i ohrabrivanju žrtava da prekrše ćutanje, traže pravdu i osporavaju preovlađujuće patrijarhalne norme koje održavaju takve zloupotrebe. Dobila je nagradu „Osvajanje slobode“ 2021. godine, naglašavajući njenu hrabrost i uticaj u rešavanju važnih društvenih pitanja. Pored toga, Milena je nagrađena kao AmCham heroina godine, a dobila je nagradu AmCham Leader in Change za zalaganje i osnaživanje osoba koje su preživele seksualno nasilje. Ove nagrade odražavaju njenu značajnu ulogu u podizanju svesti, podršci žrtvama i zalaganju za promene u suočavanju sa nedaćama.

Njeno javno istupanje pokrenulo je inicijativu „Nisi sama“, Akademije za razvoj demokratije (ADD), koju su podržale hiljade građana iz celog regiona, a među njima i osvedočeni borci i borkinje za ljudska prava, istaknuti aktivisti protiv nasilja i brojne javne ličnosti.

Dorćol Platz - glavna sala

23. maj

18:00