Nakon godine velikih izazova, okupili smo kritičnu masu stručnjaka, aktivista, donosioca odluka i predstavnika privatnog sektora oko krucijalnih tema: čiste vode i vazduha, zdravog zemljišta, zdravog života u urbanim sredinama, kao i dizajnerskih inovacija u službi održive budućnosti. Posebnu pažnju i ove godine posvećujemo socijalnoj pravdi i odnosu prema najosetljivijim grupama našeg društva.

Dijalog će se voditi u fizičkom prostoru Zornića kuće, gde će većina učesnika programa svojim fizičkim prisustvom, uz sve mere opreza, simbolično označiti novi početak komunikacije koja se godinu dana odvijala preko digitalnih platformi. Veliki broj gostiju iz zemlje, regiona i Evrope koji će doći u zelenu oazu kraj Beograda pokušaće da odgovori na pitanja: Koliko je pandemija usporila procese o kojima govorimo, a koliko ubrzala? Da li smo izvukli neke pouke iz biblijske situacije koja nas je zadesila? U kojoj meri su empatija i solidarnost postale mnogo prisutnije i pokazale put kojim treba ići onda kada je najteže? Koliko je pandemija zapravo predstavljala samo izgovor za neurađeni posao?

Na ova, ali i na glavno pitanje festivala – kako se spremiti za dan posle i kako povratiti stvaralačku energiju i optimizam, koji su neopohodni za izlazak iz najtamnijeg perioda novije ljudske istorije, kako bi što veći broj ljudi mogao isprati poruke i zaključke konferencije, pratite nas i preko Mikser Youtube kanala!

 

Detaljan program konferencije preuzmite OVDE.