RIPPLE RHYTHMS

„Ripple Rhithms“ je inovativna urbana intervencija koja transformiše nedovoljno iskorišćena područja urbanog okruženja u živahan mikrokosmos održivosti i angažovanja zajednice. Ova studija, koja obuhvata koncept “mikrokosmosa”, pokazuje koliko male promene mogu izazvati velika poboljšanja u urbanim sredinama. „Ritmovi talasa“ su promena paradigme u urbanom dizajnu koja naglašava inkluzivnost, održivost i angažovanje zajednice. Podstiče društvenu kohezivnost i otpornost uz unapređivanje upravljanja životnom sredinom. u osnovi,

“Ripple Rhithms” je sistem uličnog nameštaja koji se može dodati ili oduzeti da bi se zadovoljile različite potrebe metropolitanskih područja. Svaka komponenta dizajna je stručno napravljena od ekološki prihvatljivih materijala, poput prepravljenog drveta i reciklirane plastike, kako bi se smanjili negativni uticaji na životnu sredinu i unapredile ideje cirkularne ekonomije. Pošto je nameštaj modularan, može se rasporediti na različite načine kako bi podstakao improvizovane društvene veze i maštovite urbane situacije. Pružajući funkcije koje služe različitim grupama korisnika, kao što su žene, starije osobe, osobe sa invaliditetom, deca, omladina i ugrožene zajednice, „Ripple Rhithms“ daje visok prioritet inkluzivnosti.

Walter Lombard 

Walter Lombard, diplomac Univerziteta u Johanesburgu, je arhitektonski profesionalac koji je samostalan i vođen sa sveobuhvatnim iskustvom u projektovanju i izgradnji. Valterove kreativne veštine u kolaborativnom i individualnom dizajnu su odlične što proizilazi iz njegove strasti za arhitekturom i dizajnom. Nemilosrdno fokusiran na tehničke aspekte arhitekture, Valter ima sposobnost da integriše svoje tehničko znanje sa dizajnom kako bi postigao najefikasnija savesna rešenja za rešavanje složenih izazova. Njegov pristup arhitekturi i izgrađenom okruženju orijentisan na detalje razvio ga je u vodećeg prostornog praktičara. Bio je među finalistima takmičenja PPC Imaginarium i osvojio je nagradu Peoples Choice na takmičenju Novatop Timber. Njegov rad je uobičajen, vrhunskog kvaliteta i stalno nastoji da unapredi razvoj svojih veština kroz istraživanje i testiranje. Valter se ističe u kombinovanju logike i estetike da bi dizajnirao prostore koji su i funkcionalni i lepi. On donosi tehničku strogost, strast za optimizacijom i stručnost u AUTODESK REVIT-u, BIM-u (MODELIRANJE INFORMACIJA ZGRADA), AUTOCAD-u, LUMION-u, ENSCAPE-u, ADOBE PHOTOSHOP-u I SKETCHUP-u.

 

https://www.linkedin.com/in/withwalter/