PEDESTRIAN LIGHTS

Da li ste se ikada našli u situaciji kada ste bili u prepunom metrou tokom špica, morali ste da odgovarate na poruke, menjate muziku ili jednostavno navigirate svojom rutom bez skidanja očiju sa telefona? U današnjem svetu, mi se neprestano davimo u protok informacija, koji postoje u jednom

„dodatnu stvarnost“, a često i ne primećivanje sveta oko sebe, po inerciji prateći poznati put. Da bi se poboljšala situacija i povećala bezbednost pešaka, predlaže se optimizacija pešačkih ruta i uvođenje novih oznaka posebno prilagođenih pešacima, za razliku od putnih oznaka za vozila. Pošto pešaci često gledaju nadole, bilo bi zgodno da im sve potrebne informacije pružimo direktno na površini puta. Naš dizajn predlaže korišćenje svetle linije kao podsvesnog vodiča na glavnoj pešačkoj stazi, kao i simbole kao vizuelne akcente na skretanjima i ključnim tačkama na ruti.

Elizaweta Kotkova i Ivan Elnikov

YAY dizajnerski tim se fokusira na dizajn i jedinstvena tehnološka rešenja. Oblast delatnosti obuhvata teoriju, industrijski dizajn i arhitekturu. Članovi tima, i autori projekta Pedestrian Lights su Elizaweta Kotkova i Ivan Elnikov.