Mikser Festival 2021. pod sloganom “Zagrljaj” zaokružuje jedan od najtežih perioda u novijoj globalnoj istoriji. Socijalna distanca nije značila samo fizičku distancu, već je u velikoj meri određivala emocionalnu neravnotežu i usporavala socijalne, kreativne i poslovne kapacitete pojedinaca. Kako su ljudska bića stvorena da budu u fizičkoj, emocionalnoj i socijalnoj interakciji sa drugim bićima, nedostatak zagrljaja koji pruža utehu, toplinu i ljubav bio je nešto za čim smo najviše žudeli u prethodnoj godini.

  1. Mikser festival koji se održava u Zornici Kuća kod Beograda, festival je nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju.

Neprekinuti trodnevni dijalog između umreženih aktera iz gotovo svih područja društvene akcije definiše Mikser festival 2021. kao poziv na opštu mobilizaciju svih progresivnih snaga oko agende za bolji vazduh, čistiju vodu, zdravije gradove, kružnu ekonomiju, poboljšano zakonodavstvo, socijalnu solidarnost, održivi dizajn i ojačanu kulturu.

Programske jedinice MF2021. su Mikser Razgovori, Black Box, Dizajn kamp, Mladi balkanski dizajneri, Edu zona, Izložbe, Radionice, Mikser muzika.

Ako vam treba zagrljaj, pridružite nam se!

Zornića kuća

Smešteno na tri hektara idiličnog pejzaža u selu Baćevac između Kosmaja i Lipovačke šume, domaćinstvo Zornića kuća pruža dragoceno utočište van užurbane gradske vreve, gde posetioci mogu da se ponovo povežu sa prirodom i shvate značaj brige o životnoj sredini. 
Domaćinstvo sadrži restoran, zoo-vrt, izletište, kamp, likovnu koloniju i smeštaj. Iz centra Beograda do lokacije je potrebno 35 minuta vožnje Ibarskom magistralom. Posle Lipovačke šume putokaz upućuje na skretanje levo ka Zornića kući odakle uredno postavljene table vode do samog imanja.

Živorada Jankovića 13, 11460 Baćevac,

Belgrade, Serbia

+ 381 11 45 44 354

office@mikser.rs