Radionica

Dorćol je jedinstveno mesto gde se ukrštaju mnoge kulture i lokalne zajednice. Međutim, njegov aktivni razvoj preti da ugrozi mozaik njegovih različitih autentičnih identiteta.

Glavni cilj radionice je pronalaženje rešenja koje može da poveže različite zajednice Dorćola i stvori preduslove za njihovu sinergiju u budućnosti.

Tokom radionice učesnici će naučiti kako da urade predprojektno istraživanje i analizu teritorije i kako da rezultate istraživanja unesu u finalna projektna rešenja koja zadovoljavaju potrebe grada, kvarta i lokalni zajednica.

Učesnici mogu da izaberu jednu od predloženih lokacija i tema – revitalizaciju Dunavske ulice i stare pruge, priobalja Dorćola i parka kod Pančićeve ulice –  ili mogu dati svoj predlog lokacije. Radionica je otvorena za sve nivoe poznavanja grada, od profesionalaca i studenata arhitekture i srodnih disciplina, do komšija: svi timovi će imati kako profesionalce za arhitekturu i urbanizam, tako i stručnjake iz drugih oblasti zainteresovanih za projekat.

Radionicu vodi Semjon Gudkov, urbanista, analitičar i član Ambasade za urbanizam (Beograd). Osnovna oblast njegovog profesionalnog interesovanja je razvoj koncepata za urbanističko planiranje, prostorna i socio-ekonomska istraživanja.

Ako ste arhiteka, urbanista, dizajner, inženjer ili samo dorćolski entuzijasta – prijavite se i postanite deo promene u našem gradu!

Popunite formular ovde.

Dorćol Platz - glavna sala

25. maj

16:00