Mikser Festival 2015. / Neizdrž

Slogan “Neizdrž” obeležio je festival 2015, predstavljajući nezaustavljivu silu udruživanja mladih i kreativnih pojedinaca kako bi stvorili humano i moderno društvo. Festival je imao više od hiljadu učesnika iz Srbije, regiona i sveta. Umetnički program istakao je nezavisnu scenu, uz predstavljanje kulturnih centara i pokreta iz cele Srbije, koji je prisutne upoznao sa svojom vizijom stanja “neizdrža” i ukazao na značaj decentralizacije kulturne scene. I ove, kao i prethodne godine, naglasak je bio na umetničkoj formi performansa, kao i street arta, u okviru kojeg je realizovan projekat Nove boje Beograda.

Srž festivalskog programa je novouspostavljena inicijativa Balkanska dizajn mreža (BDN), sa idejom da pruži stratešku podršku razvoju i promociji balkanskog dizajna, kao i da podigne svest o važnosti dizajna u procesima društvenog i ekonomskog razvoja.

Regionalni konkurs Young Balkan Designers otvorio je Konstantin Grčić, renomirani industrijski dizajner. Apsolutna Zvezda festivala bio je čuveni arhitekta Rem Koolhaas.