Mikser Festival 2016. / Osetljivo društvo

Mikser festival 2016. pod sloganom “Osetljivo društvo” odvija se uz podršku Delegacije EU u Srbiji i EU info centra, snažno je obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Publici su predstavljene vizionarske ideje ženskih autora, naročito iz domena arhitekture i dizajna, koji su značajno doprineli unapređenju naše svakodnevice, ali je njihov doprinos ostao nedovoljno poznat ili potpuno nepoznat.

Nastavljajući napore koje od avgusta 2015. godine sprovodi Refugee Aid Miksalište, Mikser festival 2016. obrađuje teme integracije izbeglica u evropsko društvo i humanizacije izbegličke krize. Putem različitih programa i konkursa za dizajn koncepte za čovečanstvo u izgonu, festival je predstavio načine na koje dizajn može uticati na rešavanje krize, kroz radionice su predstavljeni prvi koraci u procesu integracije, dok je izložbeni program približio publici lične priče ljudi koji svakodnevno prolaze kroz naš grad.