Mikser Festival 2019. / Cirkuliši / Jubilej

Kulturna organizacija Mikser 2019. predstavila je svoje jubilarno, deseto izdanje Mikser festivala na novoj lokaciji na Donjem Dorćolu.

„Cirkuliši!“ – slogan jubilarnog festivala koji se posle godinu dana pauze vratio na regionalnu scenu – na jezgrovit način simbolizovao je strateško partnerstvo sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP na pokretanju Platforme za cirkularnu ekonomiju u Srbiji koja će otvoriti novo poglavlje u umrežavanju kulturnog, kreativnog i IT sektora sa stručnjacima za održivi razvoj.

Srce festivala čini velika međunarodna konferencija “Shift”. Spremni da svoja bogata iskustva razmene sa kolegama sa Balkana kroz predavanja, diskusije i radionice, na Shift konferenciji govorili su svetski priznati inovator Ginter Pauli iz Belgije – član Rimskog kluba i autor koncepta Plave ekonomije, Ladeja Godina Košir – pokretačka snaga kružne ekonomije Slovenije, centralne i istočne Evrope, Kari Harlevi – direktor odseka za cirkularnu ekonomiju Fonda za budućnost Finske – SITRA, Tjaša Ficko, zamenica gradonačelnika Ljubljane zaslužna za projekat Ljubljana Zelena prestonica Evrope 2016, Dalibor Mijatović kao Robin Food i mnogi drugi.