Mikser Festival 2020. / Kiseonik

Mikser Festival 2020. pod sloganom „Kiseonik“ održan je u prirodnom okruženju Zornića kuće, snažno obojen atmosferom pandemije i iznalaženjem inovativnih načina za uspostavljanje društvenih kontakata i događaja u novonastalim okolnostima.

Izdanje je osmišljeno kao ThinkThank skup stručnjaka, aktivista i mladih talenata koji su kroz razgovore, predavanja i radionice zajedno promišljali o načinima “popravke” naše stvarnosti, u smeru zdrave životne sredine, kružne ekonomije, evropskog zakonodavstva i Zelenog dogovora, rodne ravnopravnosti, inkluzije i aktivnog starenja, participativnog urbanizma, eko-dizajna, angažovane umetnosti, kvalitetnog obrazovanja i slobodnih medija.

Programske zone posvećene dizajnu i umetnosti su i ove godine činile neizostavan deo festivala kroz učešće inovativnih dizajnera Mikserove selekcije “Mladi balkanski dizajneri” koja će gostovati na prestižnom Milanskom sajmu dizajna 2021, kao i učešće pobednika umetničkog konkursa Black Box koji su na festivalu predstavili svoje vizije Spomenika za 21. vek.