Pozivamo mlade dizajnere na radionicu eko mode – Trend-shifters

Mikser organizacija i Balkan Art Fashion Event organizujuradionice za mlade dizajnere, koje će rezultirati flešmobom u subotu 25. maja, na Mikser Festivalu. Sa mladim umetnicima i umetnicama radiće Rajmonda Zajmi
Nakon realizovanih aktivnosti na Mikser Festivalu, kolekciju ćeprošetati modeli na reviji BAFE-a, 6. juna. Stručni žiri dodeliće nagradu najboljoj kreaciji u vidu podrške za realizaciju modne revije na predstojećem BAFE festivalu, u dogovoru sa organizatorima.

Mladi dizajneri su pozvani da ponovo iskoriste polovnu odeću/stare farmerke, da ih prerade u novu odeću. Umesto da odbace staru odeću, farmerke ili jakne, mladi inovativni dizajneri pozvani su da koriste kreativne načine da transformišu ove materijale u jedinstvene i moderne komade. Kroz sečenje, ponovno sastavljanje i dodavanje ukrasa, obnovljene farmerke ili stari odevni predmeti dobijaju novi život, smanjujući potrebu za novom odećom ili proizvodnjom farmerki.

_____________________________________________________________________________________________________
Kao osnivač i direktor Design Thinkers Albania i uspešan umetnik, Rajmonda koristi njenu kreativnost za pokretanje razgovora o važnim temama. Njena značajna umetnička instalacija, „The Monster of Dictatorship” prikazana u Tirani, odražava njenu posvećenost umetnosti kao alatu za izražavanje i obrazovanje. Rajmonda je duboko posvećen pitanjima životne sredine, angažujući mlade ljude u eko-obrazovnim projektima koji se fokusiraju na ekološku svest, etičku modu i konzumerizam. Od 2013. ona vodi Eco Fashion Show Albania™, sarađujući sa školama, univerzitetima ipreduzetnicima da promovišu etičku modu i smanjenje otpada.

_____________________________________________________________________________________________________
Balkan Art Fashion Event je modni i umetnički događaj kreiranu svrhu promovisanja, kako domaće tako i regionalne modnescene i pružanje prilike raznim talentovanim pojedincima da predstave svoju kreativnu i umetničku viziju široj publici, nanjihov jedinstven način.

Održaće se 23. i 25. maja od 10 do 17 časova, dok je flešmob planiran za 21 čas u subotu.

Prijavite se putem ovog linka.