ZAIGRANI

“Zaigrani” je triptih crno belih digitalnih fotografija  koje su nastale 04.05.2020. godine u Beogradu, ispred stambenih zgrada u ulici Kraljice Marije, tokom renoviranja platoa posvećenog dečjem pesniku Raši Popovu. Fotografije prikazuju dečju igru, koja se odvija pred našim očima ali i igru svetlosti i tame koja se odvija u našim srcima, bili mi deca ili odrasli.

U tom pogledu, jednako smo zaigrani i mi i deca – mi češće u sopstvenim mislima, strepnjama, sumnjama i strahovima, a deca češće su sopstvenim radostima, željama i nadanjima. U tom smislu, detinjstvo se ovde evocira kao izvorište iskrene nade i bezuslovne ljubavi, nesputane bremenom životnog iskustva.

ANA

BATRIĆEVIĆ

Ana Batrićević (rođena u Beogradu 1985.) je viši naučni saradnik na Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja u Beogradu, gde radi od 2009. Autor je nekoliko naučnih monografija i preko 100 naučnih radova. Posebno je angažovana na istraživačkim projektima koji se bave pitanjima zaštite ljudskih prava, životne sredine i životinja, a u poslednje vreme sve intenzivnije se bavi alternativnim metodama resocijalizacije osuđenih lica. Intenzivno se bavi fotografijom poslednjih 5 godina i maksimalno je povezuje sa svojim istraživačkim projektima i koristi kao metod tokom istraživačkog rada.  Član je Foto saveza Srbije i Foto kluba Beograd.