MREŽA

„Mreža“ je intervencija u prostoru koja bi se odigravala u vidu dvodnevnog performansa tokom Mikser festivala. Performans bi se sastojao iz nekoliko celina, a odvijao bi se na jednoj lokaciji u sklopu Zornića kuća kompleksa. Mesto za performans je zamišljeno da bude ispred velikog drveta i blago izopšteno od vreve dešavanja, kako bi se postigla sinergija između umetnice i prirode.

Kakve veze ima drvo sa mrežom, pozitivnom akcijom i uticajem pojedinca na društvo? Autorka je inicijalno inspirisana ritualom koji se i danas odigrava u Turskoj gde je po legendi đavo našao svoj raj i gde se momentalno preobrazio. Na tom mestu se sada nalazi drvo gde ljudi kače cedulje sa željama i molitvama.

DEA

DŽANKOVIĆ

Dea Džanković (26.2.1991) živi i stvara u Beogradu, a poslednjih par godina provela je između Istanbula, Berlina i Beograda. U Istanbulu je završila master studije vizuelnih umetnosti na Sabanci univerzitetu, u Berlinu je stažirala pri medijskoj kući In Between Media, a u Londonu je objavila dva akademska članka. U Beogradu se bavi režijom, fotografijom, muzikom i pisanjem. Kratke filmove, fotografije i poeziju je do sada predstavljala u Srbiji, Nemačkoj, Italiji, Grčkoj i Turskoj. Do sada je izlagala samostalno, kao i na grupnim izložbama.