DOTDOT

dotdot je digitalni umetnički projekat koji nastoji da obuhvati frenetičnu energiju i nemilosrdni tempo savremenog urbanog života. Kroz animaciju ograničenu kvadratnom granicom, gledaoci su dobrodošli u pejzažu tačaka koje se brzo kreću. Mrežasti oblik služi kao metaforički okvir, simbolizujući strukturiranu prirodu društva. Ipak, unutar ovog okvira, tačke se kreću naizgled nasumičnim putanjama, odražavajući nepredvidljivost i neuređenost savremenog života. Dok se tačke strele po ekranu, postoji opipljiv osećaj hitnosti i nemira. 

Broj tačaka u stalnom pokretu preplavljuje čula, odražavajući ogromnu količinu informacija i stimulansa koji bombarduju pojedince u današnjem svetu. 

dotdot poziva gledaoce da razmisle o implikacijama tako brzog postojanja. U društvu u kojem je vreme oskudna roba, a trenuci tišine su sve ređi, postaje izazov zastati, razmisliti i uočiti veće obrasce u igri. 

Luka Kustudić

Luka Kustudić rođen je 1997. godine u Vrbasu. Od malih nogu se zainteresovao za muziku. Diplomirao je na FTN-u Novi Sad, od tada je slobodnjak, dizajn zvuka i 3D niša. Do sada je tražio najbolji način da spoji svoju ljubav prema zvuku i čudnim vizuelnim očima. U međuvremenu je ušao u programe zasnovane na čvorovima i vizuelno kodiranje. Trenutno većinu svog vremena provodi kreirajući audio reaktivne postavke i izražavajući se različitim vizuelnim digitalnim tehnikama. Zainteresovan je za kreiranje interaktivnih izložbi u realnom vremenu.