BAUHAUS TIME TRAVELER STRIPPERS

Projekat “Bauhaus Time Traveler Strippers” je umetnička instalacija/veb aplikacija za istraživanje upotrebe putovanja kroz vreme u industriji zabave za odrasle. Oslanjajući se na inovativni duh Bauhaus pokreta, ovaj projekat ispituje kako futuristička tehnologija može estetski uticati na oblike zabave. Ovo koristi mešavinu digitalnih, interaktivnih i generativnih AI elemenata za simulaciju spekulativne buduće upotrebe putovanja kroz vreme. Posetioci mogu da komuniciraju sa tehnologijom koja omogućava voajersku viziju putnika kroz vreme koji rade kao striptizete sa kostimima inspirisanim Bauhausom. 

Ovo je aplikacija: https://bauhaus-timetraveler-stripper.vercel.app/Ova se može prikazati kao jednokanalni video i ili kao interaktivna instalacija. 

Marlon Barios Solano

Marlon Barios Solano je venecuelansko-američki interdisciplinarni umetnik, kreativni tehnolog, istraživač i edukator sa sedištem u Berlinu, koji spaja oblasti plesne improvizacije, softverskog inženjeringa, prakse podizanja svesti, kognitivne nauke i generativne veštačke inteligencije. Njegov pristup umetnosti uključuje duboko istraživanje i razumevanje sistema znanja, posebno načina na koji se oni ukrštaju sa otelotvorenom spoznajom, teorijom složenosti i pojavom, generativnim improvizacionim pokretom, kreativnim kodiranjem, kueernessom, računanjem i dubokim učenjem. Njegov rad istražuje estetiku promene. Marlon stvara generativne sisteme sa sintetičkim video zapisima i slikama, telima, bitovima, kodom i tekstom, omogućavajući pojavu složenih obrazaca i ponašanja iz jednostavnih pravila ili/ili masivnih AI modela. Ovaj proces odražava njegovo interesovanje za to kako znanje i razumevanje mogu da evoluiraju i deluju iz interakcija unutar ovih sistema povezanih i rekurzivno isprepletenih sa kognitivnim entitetima. 

Marlon je kreator dance-tech.net i umetnik je i istraživač/nastavnik meditacije u rezidenciji Lake Studios Berlin, Nemačka. Izlaže, nastupa, predaje i konsultuje na međunarodnom nivou.