PASSAGES

Pasaži je projekat zasnovan na svedočenjima heroina SOMOS MULHERES, vršnjačkog udruženja fokusiranog na žene koje su iskusile beskućništvo u Lisabonu. Oni dele priče o svom životu, svojim borbama, neuspesima i trijumfima – pre, tokom i posle beskućništva. Narativi nemaju početak ni kraj; oni odražavaju njihove različite pasuse, sa različitim izgledima i mogućnostima, dok zvuci i slike pomažu uronjenju u iskustva, lica i mesta. 

 

Audio-vizuelna instalacija uživo je zamišljena kao slajd šou fotografija i video zapisa u sinergiji sa muzičkim nastupom uživo uz korišćenje klavijatura i elektronike. 

Marta Fiolić

Marta Fiolić je vizuelna umetnica i istraživač, magistrirala je istoriju i antropologiju, a doktorirala je film na NOVA FCSH u Lisabonu, Portugal, gde je deo radne grupe za film i politiku u okviru Laboratorije za film i filozofiju the IFILNOVA. 

 Žoao Fereira je pijanista i kompozitor, sa diplomom muzike – džez klavir na ESML-u, koji trenutno pohađa postdiplomske studije iz kompozicije i muzičke produkcije za bioskop na Univerzitetu Lusofona u Lisabonu, Portugal

Nakon zajedničkog rada na različitim projektima, odlučili su da formiraju i ko-režiraju kolektiv kroz koji mogu da spoje svoje sposobnosti i dele svoje društvene i umetničke vizije. Tako je rođen entropia, umetnički kolektiv posvećen istraživanju i fuziji zvuka, muzike i slike, sa jakim osećajem društvenog i društvenog angažovanja.