Srpska glumica koja aktivno doprinosi podizanju svesti i zalaganju za očuvanje prirodnih resursa. Uz stotine uloga na filmu i u pozorištu, na Fakultetu dramskih umetnosti bila je tri godine docent na katedri za glumu, a na Akademiji umetnosti u Beogradu osam godina profesor na katedri za glumu i režiju.

Vlasnica je pet Sterijinih nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje, kao i nagrada “Ljubinka Bobić”, “Žanka Stokić” i mnogih drugih priznanja, a 2023. i dobitnica nagrade „Dobričin prsten“, najvišeg glumačkog priznanja u zemlji.

Iako je prvenstveno poznata po svom radu na filmu i pozorištu, Anita se bavi ekološkim pitanjima. Svojim javnim prisustvom i angažovanjem u inicijativama koje se bave pitanjima životne sredine, Anita Mančić igra značajnu ulogu u podizanju svesti i borbi za očuvanje prirodnih resursa u Srbiji.

Aktivno se, kroz individualne akcije, bavi humanitarnim radom, i godinama učestvuje u Radionici integracije – gde radi sa decom i tinejdžerima sa Daunovim sindromom pomažući im da predstave svoj doživljaj sveta kroz dramske situacije, pokret i muziku.

U decembru 2023. Anita je stala u odbranu Beogradskog Sajma predvodeći “Marš za Sajam”, prvu protestnu šetnju za očuvanje ovog značajnog arhitektonskog i graditeljskog kompleksa.

Dorćol Platz - glavna sala

23. maj

18:00