Ugledna rediteljka, autorka dramatizacija, pesnikinja, diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača. Kroz svoje umetničke poduhvate i vodeću ulogu u Narodnom pozorištu u Beogradu, Tatjana je pokretačka snaga u negovanju inkluzivnijeg i raznovrsnijeg kulturnog pejzaža koji slavi širok spektar glasova i iskustava.

Njen rediteljski pristup naglašava važnost inkluzivnosti i reprezentacije, omogućavajući da se bogata tapiserija narativa prikaže u kulturnoj sferi. Kritički stav koji zauzima o izbegavanju senzacionalizma u adresiranju traumatskih tema, naglašava njenu posvećenost predstavljanju nijansiranih i uvažavajućih reprezentacija složenih društvenih pitanja, dalje promovišući raznolikost i manje zastupljene perspektive u umetnosti.

Na njenom profesionalnom „repertoaru“ su predstave koje su pobudile neke od najozbiljnijih društvenih tema u Srbiji i pružile snažno kritičko uporište najaktuelnijim zbivanjima u lokalnoj i široj zajednici, koje doživljavaju jubilarna izvođenja i izazivaju jednaku pažnju kao kada su prvi put igrane, poput: Čehovljevog „Ivanova“, „Zlih duha“ Dostojevskog, Ibzenova „Nore“ i „Naš razred“ Tadeuša Slobođaneka u Narodnom pozorištu, “Lolite” Nabokova, “Šuplji kamen” Koljade, “Kiseonik” Virpajeva, Nušićeva „Gospođa ministarka“ u Pozorištu Boško Buha, „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, “Putujuće pozorište Šopalović” Lj. Simovića i brojne druge.

Režirala je radio-drame po sopstvenim tekstovima i dramatizacijama. Pored brojnih pozorišnih režija i dramatizacija, napisala je zbirke pesama “Misterija srećnog kontrabasa” i “Iz života ptica”.

Bila je selektor Sterijinog pozorja za 2008. godinu. Od 1. decembra 2008. do 4. januara 2010. bila je direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Od 2010. godine obavlja funkciju selektora Međunarodnog festivala mediteranskog pozorišta „Purgatorije“ u Tivtu.

Dorćol Platz - glavna sala

23. maj

18:00