Ljuljaške

Živimo okruženi dizajnom, vizuelnim porukama, predmetima, u vremenu kad dizajn određuje naš sistem vrednosti, stavove, navike, pripadnost društvenim grupama. Zar nije važno da znamo šta je dobar dizajn, i kako se do njega dolazi? Kroz kombinaciju teoretskih predavanja, prezentacija slučaja i praktičnih radionica polaznici se uče dizajnerskom razmišljanju, metodologiji, procesima i kreativnim veštinama.

Tema ljuljaški provela je polaznike kroz seriju istraživanja i manjih zadataka kako bi se bolje upoznali sa glavnim zadatkom. Timovi, definišući koncepte iza svojih projekata, svaki drugačiji i zanimljiv na svoj način, proizveli su četiri jedinstvena proizvoda – ljuljaške sa karakterom. Na sledećem seminaru, autori su osmislili i promotivni video materijal, kratke filmove kroz čiji medij su bolje predstavili svoje proizvode.

1+ Autori / Ognjen Bašić, Uroš Dursun, Katarina Stanojlović, Mina Stojanov, Jana Tošić, Boban Živanović

 

Ljuljaška koju je skoro nemoguće koristiti samostalno. Zahteva sinhronizovani dvojac koji funkcioniše kao jedan organizam kako bi se u njoj uživalo.

Cloud

Autori / Stevan Crnogorac, Strahinja Jovanović, Bojan Krak, Marija Maslać, Sofija Milčić

 

Ljuljaška dizajnirana za pojedinca ili grupu ljudi, čiji pokret rekreira lebdenja i interakciju oblaka a svačije ljuljanje direktno utiče na druge ljude na ljuljašci.

Silva

Autori / Anastasija Ivanović, Sonja Jovanović, Jovana Mališić, Teodora Novak, Emilija Parezanović

 

Ljuljaška za odmor i skrivanje pod baldahinom od kanapa stvara intimnu atmosferu, za jednu ili dve osobe.

 

Module

Autori / Jovan Maslar,  Tijana Mijušković, Peđa Milovančević, Ana Stanojević, Simona Vlček

 

Module je aritmička ljuljaška. Svi njeni parametri variraju, njena interaktivna konstrukcija ne podleže pravilima i iz haosa stvara skladnu celinu.